Klantenservice:

0528-204026

Winkelwagen

  EIGEN VOORRAAD       VERTROUWD      VERZENDING GRATIS v.a. €100      FYSIEKE WINKEL

Mobile menu

Productmenu

Terugslagklep kogelkraan

Terugslagklep kogelkraan

Resultaat 1–12 van de 24 resultaten wordt getoond

Terugslagklep

Terugslagkleppen: Druk pvc terugslagkleppen zijn gemaakt van zeer sterk materiaal en zijn zowel verkrijgbaar met als zonder veer.

Deze terugslagkleppen hebben een rubber afsluitklepje in het midden en geven weinig weerstand.

Het is verstandig om deze terugslagklep verticaal te monteren.

Het beste kunt u de klep 1 maat groter kopen omdat, de klep voor vernauwing kan zorgen.

Lijm daarna een verloopring aan de uiteinden om weer op dezelfde maat uit te komen. De terugslagkleppen zijn voor vele doeleinden geschikt, denk hierbij aan: Filterinstallatie, sanibroyeur, vijverpompen, zwembadinstallatie, whirlpool, sproei installatie,landbouw, enz enz.

Voetklep: Veerbelast wordt geleverd inclusies korf.

voorzien van wartel met 0-Ringen

In de wartel kan een pvc buis gelijmd worden. De weergeven maat in de inwendige maat

Vanaf 100 euro bereken wij binnen Nederland geen verzendkosten.

De werking van terugslagkleppen

De werking van de terugslagklep is zeer inventief, want de klep werkt zowel als aanvoer als zuiger gedeelte. De klep is in tegenstelling tot zoals veel mensen denken paddenstoelvormig in plaats van recht. Tijdens de opgaande beweging van de klep wordt deze door de onderdruk omhoog gestuwd, waardoor het water vanzelfsprekend de juiste richting wordt opgezogen.

Zodra de onderdruk wegvalt zal automatisch het klepje naar beneden vallen waardoor er natuurlijk overdruk ontstaat, hierdoor verplaatst het water zich in de juiste richting. Over het algemeen zullen de kleppen open gaan bij ongeveer 1 bar en zijn voorzien van 2 dubbele lijmwartels met O ring.

De terugslagkleppen die binnen de webshop van besteljouwpvc.nl te bestellen zijn, beschikken over uitstekende kwaliteit en zijn gemaakt van zeer sterk materiaal.

Twee verschillende varianten terugslagkleppen

Binnen onze webshop ziet u twee verschillende varianten; met en zonder veer. De variant met veer zorgt voor veerbelast en zorgt dus voor meer weerstand. De veer is gekoppeld aan een binnenliggend klepje, ook wel afsluitklepje of voetklepje genoemd.

De variant zonder veer zal dus vanzelfsprekend zorgen voor minder weerstand, omdat deze is voorzien van een rubber afsluitklep, ook wel tussenklep genoemd. U kunt deze het beste verticaal plaatsen, maar kan ook horizontaal gebruikt worden. Voornamelijk worden ze gebruikt tussen de luchtpompen van uw vijver.

Tip: Het beste kunt u de klep 1 maat groter kopen, omdat de klep voor vernauwing kan zorgen.

Afmetingen

Binnen onze webshop heeft u de mogelijkheid om terugslagkleppen te bestellen in verschillende afmetingen, variërend van 16mm tot 90mm. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is het verstandig om de kleppen één maat groter te kopen om vernauwing te voorkomen. Vervolgens verlijmt u beide uiteinden met een verloopring om op dezelfde maat uit te komen.

Terugslagkleppen kopen

Terugslagkleppen kopen doet u eenvoudig binnen onze webshop. Heeft u al een account? Dan kunt u direct inloggen met uw e-mailadres en bijbehorend wachtwoord. Bij een besteding van €100,- betaalt u binnen Nederland geen verzendkosten. Wij streven er naar om uw verzending dezelfde dag nog te verzenden.