Klantenservice:

0528-204026

Winkelwagen

  EIGEN VOORRAAD       VERTROUWD      VERZENDING GRATIS v.a. €100      FYSIEKE WINKEL

Mobile menu

Productmenu

Bodemdrain

Bodemdrain

Een bodemdrain wordt gebruikt om de onderste delen van een vijver schoon te houden. Een bodemdrain filtert het vuil uit het water en voert dit door naar de vijverfilter. Let erop dat de bodemdrain zo diep mogelijk in de vijver wordt geplaatst, voor de optimale werking.

Alle 4 resultaten

Bodemdrain

Een bodemdrain zorgt ervoor dat uw vijverbodem en wateroppervlak optimaal wordt schoon gehouden. Dit door middel van skimmers. Al het vuil wat naar de bodem zakt, zal worden opgezogen en vervolgens in de filter terecht komen. Hierdoor wordt de kwaliteit van het vijverwater hoger, waardoor de vissen minder snel ziek worden. Bij de aanleg van de vijver is het belangrijk dat u de bodemdrain monteert in het diepste punt van uw vijver om het beste resultaat te behalen.

De gemiddelde bodemdrain kan zo’n 9 à 10 vierkante meter van het grondoppervlak van de vijver schoonhouden. Let dus goed op dat wanneer je een groter oppervlak hebt, je meerdere bodemdrains koopt.

Om ervoor te zorgen dat de bodemdrain niet overbelast raakt, is het handig om een vijverskimmer te hebben. Deze filtert heel wat vuil van het oppervlak van het water, voordat het naar de bodem kan zinken.